Loading
Maakt u gebruik van onze website , dan gaat u akkoord met deze cookies. Akkoord

Veelgestelde vragen over de Visa World Card

Kosten en rente

Wat kost een Visa creditcard?

Voor het gebruik van de Visa World Card betaalt u € 36,50 per jaar. Als u binnen 21 dagen uw aankopen terugbetaalt aan ICS, betaalt u geen rente. Bij niet volledige betaling binnen 21 dagen betaalt u een boete. Deze bedraagt 2% van het openstaand saldo.

Wat is de rente bij een positief saldo?

U kunt ook geld storten op uw creditcard. Bij een spaarsaldo van € 500,- of meer op uw Card ontvangt u spaarrente over het totale spaarsaldo. Het maximale positieve saldo waarover wij rente vergoeden is € 1.000.000,-. ICS keert een rente uit van 0,5%* per jaar.

Wat is de rente bij een negatief saldo?

Iedere maand ontvangt u een (online) rekeningoverzicht van ICS. Als u een Gespreid Betalen Faciliteit heeft op uw creditcard, betaalt u in termijnen uw openstaande saldo terug. U betaalt dan wel een rente van 14% (effectief op jaarbasis). Betaalt u het openstaande saldo binnen 21 dagen na ontvangst van uw rekeningoverzicht terug, dan hoeft u géén rente te betalen.

Hoeveel rente ontvang ik momenteel over het spaargeld op mijn Card?

De spaarrente is op dit moment 0,5% op jaarbasis (per 1 januari 2017). Deze rente kan in de toekomst wijzigen. Bij een spaarsaldo van € 500,- of meer op uw World Card ontvangt u deze spaarrente over het totale spaarsaldo. Het maximale positieve saldo waarover wij rente vergoeden is € 1.000.000,-.

Wat is het maximum bedrag dat ik kan sparen op mijn Card?

Er is geen maximum bedrag dat u kunt sparen op uw Card. Bij een spaarsaldo van € 500,- of meer ontvangt u spaarrente over het totale spaarsaldo. Het maximale positieve saldo waarover wij rente vergoeden is € 1.000.000,-.

Ben ik het tegoed op mijn Card kwijt als ICS failliet gaat?

Nee, als International Card Services (ICS) failliet gaat, bent u het tegoed op uw Card niet kwijt. ICS is een bankinstelling. Dit betekent dat op onze organisatie de bankregels van toepassing zijn en dat uw spaartegoeden bij ons onder het zogenaamde depositogarantiestelsel vallen. Het depositogarantiestelsel garandeert u een maximale vergoeding van € 100.000,- van uw spaargeld bij een faillissement. Als u meer dan € 100.000,- tegoed op uw Card heeft, dan krijgt u het bedrag boven deze grens niet terug. Een tegoed wordt alleen uitbetaald aan de Hoofd Card-houder. Voor meer informatie over het depositogarantiestelsel en welke tegoeden onder de garantie vallen, verwijzen wij u naar De Nederlandsche Bank.

Kunt u uw vraag niet vinden?

Neemt u dan contact op met de ICS Servicedesk: 020 - 6 600 678. De Servicedesk is 24/7 geopend om uw vragen te beantwoorden.

Staat uw vraag er niet bij? zoek in de site

Meer informatie over ICS