Veelgestelde vragen over de Visa World Card

Wat kost een Visa creditcard?

Voor het gebruik van de Visa World Card betaalt u € 36,50 per jaar. Een extra creditcard (Extra Card) voor een partner of gezinslid kost € 16,- per jaar. De jaarlijkse kosten van de Visa World Card Gold zijn € 55,-. Voor de Visa World Card Platinum is dat € 154,- per jaar. Bij deze Cards is een Extra Card gratis.

Als u binnen 21 dagen uw aankopen terugbetaalt aan ICS, betaalt u geen rente. Heeft u een positief saldo, dan ontvangt u rente.

Wat is de rente bij een positief saldo?

U kunt ook geld storten op uw creditcard. Bij een spaarsaldo van € 500,- of meer op uw Card ontvangt u spaarrente over het totale spaarsaldo. Het maximale positieve saldo waarover wij rente vergoeden is € 1.000.000,-. ICS keert een rente uit van 0,15%* per jaar.

Wat is de rente bij een negatief saldo?

Iedere maand ontvangt u een (online) rekeningoverzicht van ICS. Als u een Gespreid Betalen Faciliteit heeft op uw creditcard, betaalt u in termijnen uw openstaande saldo terug. U betaalt dan wel een rente van 14% (effectief op jaarbasis). Betaalt u het openstaande saldo binnen 21 dagen na ontvangst van uw rekeningoverzicht terug, dan hoeft u géén rente te betalen.

Ben ik het tegoed op mijn Card kwijt als ICS failliet gaat?

Nee, als International Card Services (ICS) failliet gaat, bent u het tegoed op uw Card niet kwijt. ICS is een bankinstelling. Dit betekent dat op onze organisatie de bankregels van toepassing zijn en dat uw spaartegoeden bij ons onder het zogenaamde depositogarantiestelsel vallen. Het depositogarantiestelsel garandeert u een maximale vergoeding van € 100.000,- van uw spaargeld bij een faillissement. Als u meer dan € 100.000,- tegoed op uw Card heeft, dan krijgt u het bedrag boven deze grens niet terug. Een tegoed wordt alleen uitbetaald aan de Hoofd Card-houder. Voor meer informatie over het depositogarantiestelsel en welke tegoeden onder de garantie vallen, verwijzen wij u naar De Nederlandsche Bank.