Veelgestelde vragen over de Visa World Card

Hoe vraag ik een Visa World Card aan?

U vraagt een Visa World Card, Visa World Card Gold of Visa World Card Platinum eenvoudig aan via het online aanvraagformulier. Wilt u nog meer weten over de verschillende creditcards, kijk dan op Visa World Card , Visa World Card Gold of Visa World Card Platinum.

Voor het aanvragen van een Visa World Card moet u ouder zijn dan 18 jaar en per maand minimaal € 1.150,- netto verdienen. Voor een Visa World Card Gold of Platinum is de minimale inkomenseis € 1.250,- netto.

Bij het invullen van het formulier vragen wij onder andere naar een geldig identiteitsbewijsnummer, uw netto maandinkomen en uw BSN. Na het indienen van uw aanvraag, nemen wij deze in behandeling. U krijgt snel te horen of uw aanvraag is goedgekeurd. Uit veiligheidsoverwegingen sturen wij uw creditcard geblokkeerd toe. Na het kiezen van uw pincode en het activeren van uw creditcard, kunt u de Card gebruiken.

Kom ik in aanmerking voor een Visa creditcard?

Als u een Visa creditcard aanvraagt, vragen wij u onder meer naar uw inkomsten en uw financiële verplichtingen. Op basis daarvan bepaalt ICS of u in aanmerking komt voor een Visa World Card.

U kunt een World Card aanvragen als u:
  • minimaal 18 jaar bent
  • in Nederland woont
  • een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft
  • een netto maandinkomen heeft van minimaal € 1.150,-
  • een (mobiel) telefoonnummer heeft
  • geen negatieve BKR-registratie heeft

Wat is een BKR-toetsing?

BKR is de afkorting voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR houdt een database bij van alle kredieten die consument afsluiten. Wanneer u een aanvraag doet voor een lening of krediet, worden alle gegevens die bekend zijn bij het BKR gecontroleerd. ICS maakt ook gebruik van een BKR-toetsing om te beoordelen of uw aanvraag voor een Visa creditcard kan worden goedgekeurd of niet.

De belangrijkste gegevens van de door u afgesloten kredieten zijn geregistreerd bij het BKR. Een BKR-registratie is dus niet per definitie negatief. De registraties zorgen er juist voor dat u nooit meer kunt lenen dan verantwoord is.

Meer informatie? Ga naar de website van BKR

Ik heb een BKR achterstandsnotering, kan ik toch een creditcard krijgen?

Het is niet mogelijk een reguliere creditcard te krijgen als u een negatieve BKR-notering heeft. Dit kan bij geen enkele Nederlandse creditcardaanbieder. Elke Nederlandse aanbieder van creditcards moet een BKR-toets doen bij de aanvraag van een creditcard. Probeer uw betalingsachterstanden weg te werken en de BKR-notering ongedaan te maken.

Hoe kan ik een extra creditcard aanvragen?

Als u een Visa creditcard aanvraagt, heeft u de mogelijkheid om meteen een extra creditcard (Extra Card) aan te vragen. Zo kan uw partner of een ander gezinslid van 18 jaar of ouder ook genieten van het gemak van een Visa creditcard?

U kunt ook op een later moment een Extra Card aanvragen in Mijn ICS. Kies in het blok "Aanvragen" voor "Extra Card".

Hoe lang duurt de aanvraag?

De aanvraagprocedure neemt standaard ongeveer 2 weken in beslag. Door drukte kan de aanvraagprocedure momenteel 3 weken duren. Dit is inclusief het produceren van de creditcard, het opsturen van de activeringscode en het toetsen van uw gegevens.

Een Visa World Card aanvragen duurt slechts 5 minuten. U vult het online aanvraagformulier in en wij doen de rest. Houd bij het invullen uw loonstrook en gegevens over uw woonlasten bij de hand.

Wat is de status van mijn aanvraag?

Neem hiervoor contact op met de ICS Servicedesk: 020 - 6 600 678.

Hoe vraag ik een vervangende creditcard aan?

Als uw kaart beschadigd of onbruikbaar is, dan kunt u een vervangende creditcard aanvragen via Mijn ICS. Of telefonisch via de ICS Servicedesk, 020 - 6 600 678.

Bent u student?

Ook studenten kunnen bij ICS een Visa World Card aanvragen. Vul bij het aanvraagformulier de borgstellingverklaring in en stuur deze ondertekend op.